Esteve, Berta

Alt Penedès, 1992

Becada del tallerBDN de desembre de 2015 fins a maig de 2016

És graduada en Belles Arts, itinerari d’Escultura per la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona (2014), ha realitzat el Màster de Creació Artística Contemporània a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona (2015) i inicia el Cicle Formatiu de Ceràmica Artística a l’Escola Superior de Disseny i Art Llotja de Barcelona (2015). Ha realitzat un Curs d’Edició Escultòrica en Ciment i Formigó a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona (2013) i un Curs d’Esmalts a 1250ºC al Centre d’Art la Rectoria, entre d’altres.

Ha realitzat l’exposició individual Ebre, Art & Patrimoni al Centre d’Interpretació de la Serra del Montsià, organitzada pel Museu de les Terres de l‘Ebre, Generalitat de Catalunya, UB Laboratori d’Art Sonor, ONCE i Lo Pati (2014) i ha participat en diverses exposicions col·lectives com Efímera. Mostra d’Art Efímer al CACIS (2014), Tram-Baix-Walk al Parc Agrari del Baix Llobregat (2015), Mapes des-orientats Al Centre Cívic Pere Bruna de Barcelona (2015) i 8ª Ruta de l’Art a Castelló d’Empúries (2015), entre d’altres. Al 2015 obté la Beca d’Escultura tallerBDN.

Durant la seva estada al taller realitza el projecte Los jarrones llorones.
“Com a continuació de l’últim treball realitzat (Alma de Cántaro, 2015), vull dur a terme una sèrie de gerros de ceràmica de tipus àmfora amb una particularitat: tots ells estaran perforats per desenes d’obertures minúscules per les quals, quan els gerros s’omplin d’aigua (la seva funció per excel·lència) aquesta es perdrà, fent del seu objectiu un despropòsit. Amb aquesta peça vull relacionar l’aigua continguda amb la llàgrima. També em crida l’atenció la sensació de pluja en espais interiors, així com els atributs humans sobre els objectes. Es tracta d’una acció preparada per fer-se en directe o bé per ser enregistrada en vídeo i posteriorment projectada (Berta Esteve).