Peressini, Ayelen

Bauenos Aires, 1986

Resident del tallerBDN

Graduada en Belles Arts en l’especialització d’Escultura per la Universitat de Barcelona (UB), Universitat Complutense de Madrid (UCM) i Universidade de Lisboa (FBAUL). Continua la seva formació professional a Studio Nucli vaig Piergiorgio Robino a Torí, Itàlia. El 2013 inicia el Màster en Creació artística, Realismes i entorns a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Durant el 2014 i 2015 participa activament en el projecte d’arquitectura Hello Wood, Play with Balanç, architectural experiments, i Project Village a Csórompuszta, Hongria.

L’any 2016 obté la Beca de Creació Artística de la Fundació Guasch Coranty i el Van Beek Donner Stichting – PZI- MIARD i la Beca Santander CRUE-CEPYME 2015.

Ha participat en un projecte d’Arquitectura sostenible i construcció amb canya dirigit per l’equip de Canyaviva a Sintra, Portugal. A partir d’aquest moment va créixer el seu interès per aquells nous models de treball que permeten explorar les vores entre l’Art i el Disseny i més especialment, entre l’Art i l’Arquitectura.

Ha participat en exposicions col·lectives com per exemple Ruta del Arte. Castelló d’Empúries (2016); Do you believe? Premio Miquel Casablancas – Residentes SAC 2015.16. Centre d’Art Contemporani de Barcelona, Fabra i Coats. Barcelona (2016), Fundació Guasch Coranty. Fundación de Arte privada. Universidad of Barcelona (2016); Stripart XIX. Mostra d art Jove. Barcelona (2014); Exposição Finalistas Escultura. Museo Nacional del Traje y P. Botánico Monteiro-Mor. Lisboa ( 2011) i Dolls of Lisbon. Antagonist Movement collective. New York City (2010), entre d’altres.

Actualment combina la seva feina amb el desenvolupament de projectes i participació en residències artístiques.

Projecte tallerBDN
Durant els últims anys he estat investigant sobre la relació que hi ha entre l’escultura i l’arquitectura: la manera en què, al llarg de la història i fins als nostres dies, les dues disciplines –inicialment concebudes com una mateixa unitat– s’han relacionat, retroalimentat i beneficiat mútuament. Aquesta investigació d’un profund interès per aquelles propostes que, trobant-se “in between”, pertanyen tant a l’àmbit artístic –principalment escultòric– com a l’arquitectònic. El concepte bàsic que ha donat forma a les recents propostes de treball és el disseny d’instal·lacions escultòric-arquitectòniques com a resultat d’una experimentació i investigació aplicada. L’objectiu: poder examinar –sempre mitjançant una pràctica transdisciplinar– el paper d’aquest espai comú i el seu potencial en la construcció de l’entorn a diverses escales. Fent una revisió completa dels projectes realitzats recentment, pretenc continuar explorant, de forma oberta i transversal, temes rellevants de la pràctica artística i arquitectònica, continuar desenvolupant així, conceptes tractats en obres anteriors de manera més àmplia al traslladar-los a l’espai. (Ayelen Parissini)

http://www.tallerbdn.cat/wp-content/uploads/2017/04/For-a-Mirror.-Metall-150x100x20cm.2009.jpg http://www.tallerbdn.cat/wp-content/uploads/2017/04/For-a-Mirror.-Metall-150x100x20cm.2009.jpg
For a Mirror
http://www.tallerbdn.cat/wp-content/uploads/2017/04/A-drift.-metall-i-ceramica.-200x100x45.-2013.jpg http://www.tallerbdn.cat/wp-content/uploads/2017/04/A-drift.-metall-i-ceramica.-200x100x45.-2013.jpg
A drift